miércoles, febrero 04, 2009

Avui, dia Mundial del Cancer


Avui, 4 de Febrer és dia Mundial del Càncer. Aquest any l'Organització Mundial de la Salut ha volgut dedicar-lo a la importància dels Habits Saludables a la Infància per prevenir el càncer a l'edat adulta. Moltes vegades només pensem que el sobrepes genera riscos cardiovasculars sense pensar que cada cop més, té un paper més important en el desenvolupament d'algunes neoplàsies.
Ja sabem que en els adults, l'obesitat augmenta el risc d'alguns tipus de càncer com el d'esòfag, el de colon, el de mama, ronyó... Quan abans es comenci a vigilar amb l'alimentació i ha practicar exercici físic de manera regular, millor. Per això és important involucrar als nens i nenes i fer-los conscients que és molt important menjar de tot i fer esport.
La inactivitat física és una de les principals causes del sobrepes i l'obesitat en molts llocs del món. Mantenir una dieta equilibrada és una bona mesura per controlar la possible aparició de càncers.
La OMS ens fa unes recomanacions per portar una vida sana:

- Limitar la ingesta de greixos.
- Aumgentar la ingesta de fruites, vegetals, llegums....
- Vigilar amb els sucres.
- Limitar les dosis de sal, i intentar que la que consumim sigui iodada.
- Ser actiu fisicament. Cal intentar incrementar el vostre nivell d'activitat física a 30 minuts diaris!!

Ara ja ho sabeu, mantenir una dieta equilibrada com la mediterrània i intentar agafar el cotxe el menys possible ens pot ajudar a evitar a prevenir malalties en el futur!

Aquí us deixo un vídeo de la Unió Internacional Contra el Càncer.

1 Comments:

Blogger Què t'anava a dir said...

Si tot això va bé. Vida sana i esport i vigiliar amb l'estres que també és important.

4:03 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home