miércoles, diciembre 31, 2008

Què és aquí l'Irreal??



Tot i que em vaig proposar que durant aquests dies de Nadal em dedicaria a estudiar i que ja actualitzaria més endavant, no em puc estar d'escriure i denunciar la situació que estan vivint aquests dies els ciutadans de Gaza. Mentre tothom està de festa, milers de persones pateixen davant la passivitat de la comunitat internacional.
Ja fa 5 dies que l'exèrcit Israelià bombaderja sense treva la zona de Gaza causant més de 380 morts i prop de 3000 ferits, entre ells molts nens i nenes. Uns bombardejos que es sumen al bloqueig econòmic i humanitari que Israel genera cap a Palestina i que ja ha sumit al poble palestí en una situació extrema, que encara els ha fet més vulnerables davant aquests atacs injustificats i que no respecten ni els drets humans i les lleis i convenis internacionals.
La Unió de Comités de Salut de Palestina, ha explicat que la situació sanitària de la regió és extrema i que no es poden fer front a les urgències mèdiques perquè amb el bloqueig no es disposa de medicació ni equips per tractar als pacients.
Ahir les Nacions Unides, la URSS, Europa i nombrosos països àrabs van demanar una treva per tal d'acabar amb aquesta ofensiva injustificada que minva encara més les possibilitats per trobar una solució pacífica al conflicte existent permanentment allí.
Evidentment, també cal condemnar les accions que Hamas havia emprès bombardejant territori Israelià, però no es pot fer una resposta contra una organització, banda, grup concret atacant a la població civil que està en una situació d'inferioritat.
França va demanar una treva de 48h amb Hamas per tal de garantir els subministraments bàsics als habitants de Palestina, però les autoritats d'Ehud Olmert les han qualificat d'irreals i lluny d'aminorar, han dit que aquesta ofensiva és només el principi.
La Unió Europea ahir va demanar l'alt al foc permanent, i nombroses organitzacions ho demanen, però crec que d'una vegada, calen més fets i menys paraules. Cal seure i exigir al Consell de Seguretat de l'ONU i a la comunitat internacional una solució a aquest conflicte que com sempre passa, el generen uns i el pateixen uns altres.


2 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Només poden entrar ajuda humanitària per la frontera amb Egipte...però és clar, no n'hi ha ni per començar...Ahir es van dedicar a atacar els combois amb ajuda...què trist...

11:26 a. m.  
Blogger Què t'anava a dir said...

Jo vaig estar per allà i la veritat que són dos móns molt difícils d'ajuntar perquè tenen mentalitats molt diferents i tots tenen por. Això costarà d'arreglar i tal com està el patí costarà. molt bon any i enhorabona pels Pastorets. Molt bé.

8:36 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home