lunes, noviembre 17, 2008

El Plenari dels Infants fa 10 anys


Sembla mentida, però si, aquest dijous el Plenari dels Infants i Adolescents de la ciutat de Lleida farà 10 anys. Recordo perfectament el dia que la directora del nostre col·legi, la Ma Jesus, ens va cridar al seu despatx a la Mireia i a mi, i ens va dir que seriem els representants del Lestonnac a un nou consell d'Infància que havia creat l'Ajuntament de Lleida. Després van venir les primeres reunions per saber de que anava allò del Plenari i finalment el 20 de Novembre de 1998 m'escollien el primer president del Plenari. Que lluny queda i que ràpid ha passat el temps.
A partir d'allí va començar la meva primera experiència política, xerrades, reunions amb polítics grans, treball amb els col·legis i instituts, i sobretot una de les coses més positives, la bona relació que vaig adquirir amb UNICEF, que anys més tard em portaria a participar als seus comitès.
Va ser una època molt divertida i il·lusionant on vam apendre molt. Han canviat tantes coses des d'aquell 20 de Novembre...i ara aquesta setmana, celebrem que el plenari ja porta 10 anys de marxa sense parar. Un projecte que ha sapigut engrescar a la ciutat i que permet als més petits de la ciutat fer-los sentir com a ciutandans, ficant en pràctica el terme política i democràcia en estat pur, sense interessos, ni segones intencions.
Avui hem presentat tots els actes que des de l'Ajuntament de Lleida organitzarem per tal de conmemorar que els infants de tot el món tenen una convenció que els empara, i que a la ciutat de Lleida tenen un òrgan on poden fer arribar les seves propostes, queixes i millores. Tots som importants per al bon funcionament de la nostra ciutat.
El dia 20 després de la Constitució del 10è Plenari dels Infants al Saló de Plens de la Paeria, l'Alcalde, Àngel Ros i la Defensora dels Infants, MAria Burgués, inauguraran l'exposició que recorda els 10 anys del Plenari i tots els membres que hem passat per allí.
El proper 21 de Novembre, el president d'UNICEF Catalunya i Ajuntaments de tot Catalunya participaran a l'acte de Conmemoració del 10è aniversari, on un cop més, la Paeria adquirirà el compromís de treballar i afavorir la participació de la infància, com ha fet fins ara. Un treball que ha situat a la ciutat de Lleida al capdavant de les Ciutats Amigues de la Infància i que ha estat premiat amb la Medalla d'Or d'UNICEF a favor de la Infància.

Ens veiem a tots els actes. Per a més info podeu clicar aquí.!

1 Comments:

Blogger Què t'anava a dir said...

Els nens són uns dels col·lectius que sempre diuen la veritat i per això ja se'ls ha d'escoltar. Darrera d'aquest moviment hi ha que recopilar informació i valorar el fruit.

9:50 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home