miércoles, octubre 15, 2008

Sobre la credibilitat.....


Aquest matí, mentre llegeia els diaris del dia m’ha agradat veure que els diaris de Lleida destacaven la inauguració del CaixaForum de Lleida. Feia temps que un tema cultural no es tractava d’una manera positiva. Un equipament de primera que ens situa a la primera divisió cultural com deien alguns.
Però la meva sorpresa ha estat veure una notícia sobre l’agrupació de Lleida del PSC. M’he quedat parat al veure que el periodista parlava de la nostra agrupació com si conegués al PSC perfectament, com si hagués estat a l’assemblea o com si hagués pogut passar una tarde per la nostra seu. Cosa que dubto. Com pot afirmar que la gent vol castigar al primer secretari, sol perquè ha tret 2 vots menys que un altre company? Això només ho pot afirmar algú que no coneix al PSC i que sobretot infravalora als militants socialistes. Bàsicament perquè quan vam escollir delegats pel congrés nacional va ser l’alcalde qui va treure més vots. I és que les assemblees van així, unes vegades un treu més vots, unes altres en treu menys, i si algu s’ho treballa una mica doncs acaba sortint delegat, fet que demostra que les campanyes electorals funcionen i que posa de manifest, que al PSC tots els militants tenen l’oportunitat de ser delegats. A més en l’article es veu negativament que militants que fa temps que tenen responsabilitats públiques treuen més vots que els que fa poc que hi són, quan jo crec que és el més normal. Pel fet de que algú deixi de ser regidor no perdrà l’estima de la militància. No sé d’on ha tret el número de vots de cada militant, però fer un análisis d’una llista privada pel seu compte és una mica arriesgat, perquè com li ha passat, ha fet un anàlisi equivocat.
Evidentment respecto la llibertat d’expressió dels mitjans i dels seus periodistes. Però no pot deixar de sorprendre’m que dediqui gairebé una plana sencera a una noticia falsa, parcial i manipulada i que ahir no fés cap tipus d’esment a que l’expresident de la Diputació, Isidre Gavín, va contractar de manera il·legal una treballadora. I per a enredar-ho més, qui defensa a aquesta treballadora , que acusa a l’anterior diputació de contractar a la diputació il·legalment, és actualment el nº2 de Gavín i en aquella època un dels directius que va permetre aquesta il·legalitat. Per favor, com esperen que la gent confii en la credibilitat i imparcialitat d’un mitjà de comunicació, si fan les noticies que volen??
Per sort l’agrupació de Lleida està funcionant i esperarem aportar el màxim d’idees i propostes al proper congrés de federació i allí on faci falta. Revitalitzarem els nostres grups de treball i com sempre, escoltarem a tots els militants, des dels més joves als més grans, perquè al PSC tots comptem.