martes, septiembre 09, 2008

Tornem a casaAvui, després de molt temps tornava a creuar la petita plaça d'homenatge a Henry Dunant. He tornat com un voluntari més a la Creu Roja de Lleida. Fa uns 7 anys que havia fet el mateix i avui quan he tornat a obrir aquelles 2 portes tan pesades m'ha semblat que hagués marxat ahir. He tingut una sensació estranya al veure que tot estava igual que quan vaig marxar el dia que vaig dimitir com a Vicepresident Provincial de Creu Roja i Director Provincial de Creu Roja Joventut. Quants records, i ja ha passat un any i mig.
Si que evidentment, he mantingut un vincle amb aquesta organització a la que vaig dedicar tantes hores, però avui tornava a entrar com un més, d'una gran família que composa Creu Roja, al marge de consells, càrrecs, directors....un voluntari raso amb ganes de col·laborar.
Després de l'atemptat de l'11 es va crear a Lleida, a semblança d'altres llocs de Catalunya, un ERIE psicosocial. Un Equip de resposta Immediata en Emergències que vetllava pels temes psicosocials. Està integrat per psicòlegs, infermers, metges, socorristes, treballadors i educadors socials, .... Em van demanar que hi formés part i vaig participar en diferents tallers, cursos com a socorrista d'acompanyament, però a la separació abans comentada, s'hi va afegir que un servidor havia d'acabar la carrera.
A finals de Juny, amb el títol de Metge sota el braç, vaig ficar-me en contacte amb la Carme, l'ànima mater de l'ERIE de Lleida i la persona que em va introduir al seu dia al món de la Creu Roja. Tornava a estar preparat per entrar a l'equip, aquest cop com a Metge.
Aquest estiu els equips ERIE de la Creu Roja han set famosos malauradament degut a l'accident aeri de Barajas, ja que tota l'atenció psicològica la van fer ells.
Doncs avui, començava de nou el curs a l'equip de Lleida i jo m'he incorporat com a metge, el primer que té l'ERIE de Lleida. Espero ser de utilitat per als companys i companyes. M'ha agradat molt tornar a trobar als antics amics de l'equip, xerrar amb ells i sentir les experiències que ens han explicat els membres que van ser activats durant l'accident de Barajas.
A partir d'avui, torno a ser un voluntari actiu de Creu Roja, i mentre sortiem de la reunió (la propera la farem a l'octubre si no hi ha res de nou) no podia evitar que tingués el sentiment de que tornava a casa.