domingo, agosto 10, 2008

Espanya donarà 10,2 millons d'Euros per la lluita contra la SIDA


Fa un parell de dies va acabar la Conferència Internacional sobre la Sida que organitzava ONUSIDA, una agència de les Nacions Unides que aplega el treball de tots els seus departaments que tenen relació d'una manera o una altra amb la SIDA.
Em vaig alegrar al llegir que la Vicepresidenta del Govern, Mª Teresa Fernández de la Vega, va anunciar la donació de 10,2 milions d'Euros a ONUSIDA, dels que 3 milions aniran destinats a recolazar les activitats de la Iniciativa Internacional per a la Vacuna contra la SIDA, i 1,5 milions per a la Associació Internacional per a Microbiocides. Un gran anunci, i una mostra més de la voluntat del Govern de col·laborar en la lluita contra aquesta malaltia que està lluny de trobar solució, a pesar del gran treball que dia a dia realitzen molts professionals arreu del món.
En els últims anys, Espanya ha tingut entre les seves prioritats la lluita contra la sida, dotant als sistemes públics de salut de més mitjans econòmics i professionals. El Govern central s'ha compromés a aportar al Fons Global de la Lluita contra la Sida, la TBC i la malària 600 milions de dolars per al periode 2008-2012. A més el Govern aporta cada any, des del 2005, un milió d'euros a la plataforma europea d'assajos clínics que investiga sobre una possible vacuna del VIG. A més al 2007 va aportar una financiació d'un milió d'euros a la Iniciativa Internacional per a la vacuna de la Sida (IAVI)
La Conferència va acabar amb la voluntat de tots els participants de seguir treballant per aconseguir la universalització de la medicació a tot el món, evitar l'estigma que encara pateixen molts malalts de SIDA, i sobretot l'aposta per aconseguir una vacuna que alguns han dit que podriem tenir pels volts del 2039.
Estic molt satisfet amb aquesta aportació del govern per la lluita contra la sida i per treballar per a que els pacients tinguin millors condicions de vida i sobretot puguin aconseguir conviure amb la malaltia de la millor manera possible. Val més invertir els diners aquí, que no subvencionant segons que, però ja ho parlarem un altre dia. Poc a poc hem d'anar concienciant a la gent de que la lluita contra la SIDA, és una lluita de tots.
El problema, que realment no sé si veurem la creació d'aquesta vacuna. No interessa. No ho dic pels metges, infermeres, psicòlegs, grans professionals que es deixen la pell per garantir una mínima quotidianitat en la vida dels seropositius,...sinó a les empreses farmacèutiques que fan palades de diners comercialitzant els seus tractaments antiretrovirals necessaris per garantir la vida dels malalts. (Calen 3 tipus de pastilles diàries com a mínim per a convertir la malaltia en crònica). Uns tractaments que són molt cars i que aquí són d'ús habitual, però que als països en vies de desenvolupament no es poden adquirir tan fàcilment. Com volem promoure la creació d'una vacuna que curaria una malaltia que aporta tants diners a les cases que han d'incentivar gran part d'aquesta investigació? Com podem pensar que les empreses que permeten que tanta gent mori de SIDA perquè no poden pagar el tractament, volen curar realment la malaltia?
Vull creure, que realment encara no s'han donat les condicions òptimes per poder tirar endavant una vacuna. Tot i això, fa un parell d'anys a classe de Genètica Clínica, el nostre professor Dr. Fibla (que actualment es troba a Etiopia treballant en un projecte de l'Associació Anti-sida de Lleida i que és un gran expert en aquesta malaltia) ens va explicar moltíssimes coses sobre la malaltia i les seves característiques mol·leculars i genètiques. Tots els companys de classe vam veure tan clara el que semblava una cura lògica per a la malaltia, que resultava impossible pensar que no podiem trobar una vacuna. A la pregunta, "Com és que això no s'aplica per trobar el remei a la malaltia??" la resposta va ser el silenci.
En fi, aquesta reflexió l'he fet després de veure al Telenoticies d'aquest migdia que avui la gent estava pagant fins a 1300 euros per veure com un senyor amb un traje de colorets matava un animal, i paral·lelament els nens de mig món no arriben a adolescents perquè no poden pagar un tractament fonamental...oleeeeeeeeee

1 Comments:

Blogger JORDina said...

Tota la raó Dr. Yuguero... és una passada la manipulació de la indústria farmacèutica; més que repartir diners els governs, el que haurien de fer es pressionar per eradicar moltes malalties que no interessa eliminar... on anirem a parar!!!!!

9:08 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home