martes, enero 15, 2008

Lleida, Sona Bé!!


El passat mes de novembre a la Regidoria de Joventut vam iniciar la primera edició d’un programa que tenia com objectiu utilitzar la música com a veu per a integrar joves de diferents cultures, països,….
Aquest projecte, el Sona Bé, volia apropar als joves les diferents expressions culturals que els envolten.
Vam partir de tres línies d’actuació principals, la primera era aconseguir la inclusió bidireccional social i cultural. També es pretenia que els joves immigrants coneguessin el panorama musical de la ciutat, que s’apropin a una infraestructura que dóna desposta a molts joves de la ciutat. Els participants eren de diferents entitats i instituts de la nostra ciutat. Mitjançant tallers i cursos, els nois i noies de Lleida podien conèixer músiques de tot el món. S’han ofert múltiples activitats que anaven des de la capoeira, percussions del món, música tradicional, la improvisació…..
Les activitats s’han realitzat a l’equipament d’el Mercat i han comptat amb la participació de 200 joves, i aquest dissabte vam organitzar la festa de cloenda del programa, que tenia com objectiu sensibilitzar a la població amb el missatge que les diferències entre persones ens ajuden a enriquir-nos, i que en lloc de separar-nos han de ser un punt d’inici per apropar-nos a la gent d’altres orígens.
Van ser molts els participants que es van apropar per poder contemplar exhibicions d’algunes de les activitats que s’han realitzar. Els alumnes i els professors eren de procedència molt diversa com el Brasil, Senegal, Marroc,…. Hi va haver mostres dels tallers de batukada, de capoeira, de breakdance i d’improvisació. La majoria dels joves que van participar en les exhibicions havien estat alumnes dels tallers del Sona Bé!.
Pensem que amb aquestes accions podem prevenir actituds xenòfobes o racistes, millorant la cohesió social i fomentant la igualtat d’accés als recursos municipals per a joves. A més podem enriquir el panorama musical de Lleida, introduint elements multiculturals, que puguin servir per als grups que utilitzen regularment el Mercat.
Voldria agrair amb aquestes línies a tots els joves que van venir a la festa. A aquells que van participar i als que van venir a gaudir de l’espectacle, i així donar suport a les iniciatives que des de la Regidoria de Joventut pretenen promoure un lleure i unes cultures alternatives per als joves de la nostra ciutat.