miércoles, enero 09, 2008

L'IRB, un puntal per Lleida


Ahir per la tarde a la Paeria vam rebre a part del Comitè Científic de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, encapçalat pel Dr. Xavier Matías-Guiu.
Entre d'altres temes ens van explicar les línies d'investigació que tenen a l'IRBLleida i quins són els seus principals projectes. Cal destacar que l'Institut de Lleida, que aglutina Hospital i Universitat, és un dels pioners de Catalunya i el més avançat en Hospitals de tamany mig de tot Espanya.
Cal que ens creguem cada cop més el potencial que té la nostra ciutat. Amb el Parc Científic i Tecnòlogic de Gardeny i amb l'Institut de Recerca, Lleida és cada vegada més important en la regió científica de Catalunya.
Per la nostra part vam donar el suport a la tasca que realitzen els 30 investigadors que hi ha al IRBL i sobretot reclamar per Lleida la titulació de Biomedicina. Una carrera pionera que s'estudia a les millors Universitats d'Europa i que aconsegueix apropar la Biologia i la Medicina. Generant responsables de les teràpies gèniques i les tècniques més innovadores per tal de curar les patologies dels pacients.