sábado, agosto 11, 2007

Dia Mundial de la JoventutAvui, commemoren el dia Mundial de la joventut. Lleida és una ciutat jove. Un 30% dels ciutadans de Lleida ho són. Una ciutat que escolta als seus joves i que els hi dona oportunitats i solucions per a que trobin a Lleida les eines bàsiques pel seu desenvolupament per convertir-se en la societat del futur.

Una gran part de la joventut lleidatana té uns valors de respecte i tolerància cap als altres. D’implicació en els esdeveniments socials i culturals, integrant moltíssimes entitats no només juvenils sinó de temàtiques molt diverses.

Lleida, té un ric teixit associatiu juvenil. Més de 50 entitats van participar en una reunió convocada des de la Regidoria per explicar quins serien els nostres objectius i projectes pels joves. Això demostra que la Joventut de Lleida està viva, que respon quan fa falta. Que els joves de Lleida no som incívics i que tenim ganes d’aportar les nostres noves idees i opinions per a que la ciutat funcioni molt millor.

Una de les nostres prioritats és la d’oferir serveis a la Joventut, d’ajudar a tot aquell jove que ho necessiti però sobretot mostrar a la societat que la Joventut és la clau pel seu present i futur. Els joves som el motor dels canvis, els que hem de reclamar més inversions socials, més igualtat, més solidaritat i més justícia. Cal invertir i treballar amb la Joventut, escoltar les propostes noves dels joves, i fer-nos partícips de la vida dels pobles i ciutats.

Facilitem l’emancipació dels joves amb assessorament en habitatge, treball i formació. Tenim una borsa d’habitatge jove que fa que 120 joves es puguin independitzar. Promovem l’associacionisme i la participació, i crearem un Consell Local de Joves per escoltar la seva veu sense intermediaris. Editarem una guia de recursos per a que els joves coneguin quines opcions tenen a Lleida. Promocionem les iniciatives culturals dels joves i buscarem alternatives per oferir un lleure de qualitat. Les cultures urbanes com el graffiti artístic, el breakdance i l’skate tenen un festival propi, l’Xplosion, que organitza la regidoria i que aquest any compta amb el suport de la Fundació La Caixa.

Però sobretot ens hem d’obrir cap a fora, cap a Catalunya i cap a Europa. Els joves hem de ser ambaixadors de la nostra ciutat, compartir projectes amb altres ciutats del món. Recolzarem les iniciatives de tots aquells que vulguin treballar en clau Europea. Treballar en solucions comuns a problemes similars amb gent de diferents països. Volem que els joves contribueixin en la projecció internacional de Lleida.
Són molts els projectes que treballem amb i pels joves de Lleida, però encara hem de treballar més. Projectes i propostes que garanteixin l’inclusió social, la igualtat i la promoció dels joves. Inicitaves que potenciïn els seus valors. I avui, dia mundial de la Joventut, cal que fem partícips als joves del paper que tenen en el demà de Lleida. Hem de garantir que la joventut de Lleida es senti orgullosa de la seva ciutat. Que tingui ganes de lluitar pel seu progrés. Si ho aconseguim, el futur de Lleida serà inimaginable