lunes, enero 08, 2007

Molts han fet la trucada sense caldre, per sort!


Aquests nadals la campanya de la Direcció General de Transit per tal de sensibilitzar als conductors espanyols han estat un seguit d'anuncis televisius i radiofònics, en els que diferents personatges es despedien dels seus, atenent-se a la manca de responsabilitat dels conductors que els portarien durant aquestes vacances. Una mare que es despedia dels seus pares, un nen que permetia als reis mags regalar la seva bicicleta a un amic seu,....
Avui han sortit les xifres del que ha estat la Campanya de Nadal. 114 persones han mort aquestes festes. 114 persones que no van poder celebrar unes festes en les que la família és un element importantissím. La part positivia és que almenys no han estat les 181 de l'any passat. Potser és gràcies als punts o potser és gràcies a les dures campanyes de la DGT.
Jo vull creure que la gent comença a pendre consciència de l'estupidesa que suposa correr al volant, que la qüestió no és arribar 10 minuts abans o després, sinó arribar. Aquests dies de festes he hagut de viatjar bastant i el que he pogut constatar és que ja no t'adelanten cotxes a 180 km/hora, la gent va mes amb calma i respectant-se els uns als altres.
Falta saber el còmput de tot l'any però el que està clar que a pesar de que el número de morts hagi baixat, segueix sent una xifra altíssima.
Crec que les morts a les carreteres són en gran part evitables. Si tots els cotxes anéssin a la velocitat legal, no hi hauria tants accidents o si més les magnituts dels xocs serien molt menors. Com podem exigir als ciutadans que no premim els acceleradors i no demanem als fabricants d'automòvils que facin cotxes que no puguin arribar als 220 km/h? És una pregunta que ens hauriem de començar a plantejar.