sábado, enero 20, 2007

Gràcies a la sèrie MIR


Ja feia dies que no escrivia però és que em volia reservar per escriure el que vaig a fer ara. Fa dos setmanes es va estrenar a Tele 5 una sèrie que es deia MIR. Pretenia mostrar a tothom que n'és de dur ser un resident en aquest país. Aquesta és la versió oficial.
Ja em vaig mostrar reticent a veure la sèrie perquè tal i com està ara la situació dels MIR a Espanya no crec que puguem anar fent broma amb segons quins temes, però, la volia veure. El resultat dessolador. Com diuen, "vergüenza ajena".
La sèrie que va intentar copiar la genial "Anatomia de Grey", no només no li va arribar a la sola de la sabata sino que a més em va semblar d'una qualitat pèsima. Però quin exemple estan donant??
Per començar, fer veure que tots els residents d'aquest país no tenen ni idea de medicina i que allò a lo que es dediquen ho van aprenent a base d'errors... Vergonyós. No per res, però si realment fós veritat com podriem estar deixant la vida dels pacients en mans de persones que no en tenen ni idea?
Després les condicions laborals i formatives. Cada hospital és un món, però generalment existeixen horaris i normes establertes per a la feina dels residents. PEr suposat ara estem treballant amb sindicats i el ministeri per tal de millorar les condicions laborals i formatives dels residents, però d'aqui a fer veure que treballar de resident és com viure en una guerra, que t'allunya de la societat i et limita a la teva unitat de l'hospital....
Conenc molts residents, amb families, parelles (no mèdiques) i una vida social activa. Residents que treballen per millorar les condicions dels seus companys. D'aquests no en vaig veure cap a la sèrie. Potser no vénen perquè no tenen morbo, però n'hi ha. I si això no ven, que haguéssin fet un sèrie sobre un altre tema però ja està bé que s'infravalori la gran tasca que fan els residents per tirar endavant la sanitat d'aquet pais.
Només voldria donar les gràcies a la sèrie MIR per un motiu. Fa uns mesos quan 2000 estudiants de Batxillerat es van quedar a les portes de la nostra carrera, una de les causes a les que es va atribuir aquest boom va ser a les sèries mèdiques. Estic segur que la sèrie MIR aconseguirà els efectes contraris. Aixi reduirem la demanda i les notes de tall per a que aquells que vulguin puguin entrar. Jo almenys si hagués de començar a estudiar MEdicina i vegués aquesta sèrie, tindria els meus dubtes....