martes, enero 30, 2007

Dia Mundial de la Pau


Ara que han acabat les festes moltes persones desitgem que el 2007 sigui un any de Pau i Solidaritat. Tothom la reclama, tothom té dret a viure en pau però malauradament cada cop, estem més acostumats a situacions de desastre i guerra, en les que perden la vida moltes persones i on es vulneren tots els drets dels homes, dones i nens. I la majoria resta indiferent, creient que aquestes situacions no tenen res a veure amb ells i que no hi poden fer res.
Hem d’intentar canviar aquest sentiment d’impotència. Tots hem de treballar per evitar que la Pau es vulneri cada dia. A les casa del veí, a la ciutat, al país, en la política…. Hi ha moltes situacions quotidianes a les que no donem importància i que suposen un manca de pau per a tots aquells ho pateixen. No només les guerres cruentes comporten una manca de pau. Totes les dones que són maltractades al nostre país, no viuen en pau. Hi aquí hi podem intervenir.
La Pau és una de les preocupacions de la joventut. La gent jove hem demostrat que preservar-la ens importa. Les situacions que comporten una violació dels drets bàsics de les persones, són les que més mouen a tot el col
·lectiu juvenil. Som nosaltres, els joves, qui representem la generació del futur, que transmet els valors de pau i solidaritat. La generació compromesa que treballarà contra la exclusió i a favor de la tolerància. La generació que pot començar a ficar les bases per garantir que tots els i les habitants del planeta, gaudeixin de la pau.

Les organitzacions polítiques hem de donar exemple a la ciutadania de pau i convivència. Com a joves hem d’exigir que el diàleg i el consens predominin per sobre de la crispació i la tensió. Tots hem de ficar de la nostra part per permetre que les nostres decisions i actuacions siguin properes a la gent. Cal treballar de manera constructiva per a que la nostra ciutat avanci. Per a que Lleida sigui un exemple de convivència i debat polític. Queden per davant uns mesos en els que no hem d’oblidar que la nostra prioritat és el bé dels ciutadans.

La Joventut Socialista de Catalunya vol que la Pau sigui una realitat a tots els nivells. Defensem el diàleg per aconseguir la Pau que tants ciutadans mereixen. Treballem per a que no es repeteixin situacions que la posin en perill. Ens solidaritzem amb tots aquells pobles que no gaudeixen de la Pau , ajudem-los de forma pacífica i sense demagògia. Tenim l’obligació de fer-ho.Esperem comptar amb tots vosaltres per aconseguir-ho, i us convidem a participar en els actes que organitzarem per a que tots els lleidatans puguin aportar el seu granet de sorra a favor de la pau.

Com organització juvenil denunciarem totes les situacions que fiquin en perill la Pau i farem el que estarà al nostre abast per tallar-les. Tenim l’oportunitat de canviar el món, us hi apunteu?

article publicat a la premsa de Lleida