miércoles, diciembre 27, 2006

Reflexió de Nadal



El Nadal és temps de pau, d’alegria, de reconciliació. Moltes persones aprofitem els dies de Nadal per expressar tot allò que durant l’any potser tenim amagat o guardat. És temps de solidaritat també. Moltes organitzacions realitzen activitats pensant en els més desafavorits en una època en la que el els dinars i un consumisme excessius fan oblidar-nos del que significa realment el Nadal. Ens recorden que hi ha gent que celebra aquestes festes amb ben poc, i que mentre nosaltres ens queixem dels nombrosos dinars d’empresa, una gran part de la població mundial mor de gana.

Fet aquest incís reconec que estic orgullós de Lleida. Aquests dies de Nadal hem de destacar la implicació de molts lleidatans i lleidatanes que pensen una mica en els altres i fan una col·laboració amb aquelles entitats que treballem pels més vulnerables.
Durant aquests festes, i com ja venim fent des de fa molt temps, Creu Roja Joventut, realitza la seva campanya de Recollida de Joguines a les terres de Lleida. Sota el lema “Darrera el regal d’un infant, hi ha sempre un munt d’il·lusions”, es realitzen a les nostres contrades multitud d’activitats i esdeveniments per tal de recollir joguines per als nens i nenes. Totes les institucions (Ajuntaments, Consells Comarcals,...) i entitats de pobles i ciutats, ens ajuden per fer possible que cada any repartim més i més joguines. Intentem fer realitat la il·lusió més gran que tenen tots els infants durant el Nadal, rebre un regal, una joguina, qualsevol cosa que els faci sentir especials. És una gran satisfacció quan veus que la tasca que fem té realment tanta repercussió social, però encara ho és més, imaginar la cara de tots aquests menuts quan el dia 6 de gener veuen que els Reis Mags no s’han oblidat d’ells, que han tingut també una nit màgica.

Des d’aquestes línies vull agrair a totes aquestes entitats i persones anònimes que col·laboren amb joguines o econòmicament en aquesta campanya i vull encoratjar a totes aquelles que encara no ho han fet a que hi participin.

Queden encara molts dies, i moltes activitats per davant. Propostes per a totes les edats i per a tots els gustos. Obres de teatre, xocolatades, sessions de ball,.. per als més grans i activitats als Parcs de Nadal per als més petits.
A part de la vessant més lúdica de la campanya, cal destacar la vessant sensibilitzadora. Els adults però tenen la tasca més complicada i més important, ensenyar als nens que no tots tenen la seva sort i que les joguines que portin a Creu Roja siguin noves, no bèl·liques i no sexistes. És pot jugar i passar-s’ho bé sense violència ni discriminació.
Tots els infants tenen dret a estrenar una joguina, tenen dret a jugar i ser nens. Des de Creu Roja Joventut farem el possible per a que el dia 6 de Gener cap nen es quedi sense joguina. Comptem amb vosaltres per a que tots els nens i nenes de Lleida tinguin una nit plena de màgia. Bones Festes.

Carta apareguda a la premsa lleidatana.

1 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Qué buena la solidaridad que reflejas en tu post!Va bien que haya personas como tu que nos recuerden la importancia que tiene ayudar a los más desfavorecidos, y no sólo en estas fechas.
Muy bien!
Un besito

10:32 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home