miércoles, diciembre 13, 2006

En comptes del Marbella, una barca!

Vull començar aquest petit escrit, amb aquest tó d'humor després de llegir una noticia si més no alarmant. Fa poc, vaig escriure un article sobre el protocol de Kioto i sobre la importancia de complirlo per tal de cuidar i mimar una mica més el nostre estimat planeta Terra.
Avui ha sortit una notícia que alerta de que al 2040, segons el NCAR ( Centre Nacional per a la Investigació Atmosfèrica), l'Àrtic es pot quedar sense gel. Els nivells de gel estand disminuint tan rapidament que segons simulacions per ordinador, en 20 anys el desgel podria anar 4 vegades més ràpid. Ja hem tingut davallades dels nivells de gel a l'Àrtic, però els experts asseguren que ara ho està fent de manera alarmant.
En una de les simulacions realitzades, es veu que la superficie perenne de gel a l'oceà Àrtic passaria dels 6 millons de kilòmetres a 2 en tan sols 10 anys. Si seguim amb aquesta tendència al 2040, només quedarà gel a algunes zones del Canadà i de Groenlàndia. Si realment és així, caldrà pensar que els nivells d'aigua al nostre planeta aniran augmentant, i potser al 2040 en comptes de portar el meu etern Marbella, m'hauré de comprar una barca. Segur que serà molt pràctic i per suposat, més ecològic!
La causa d'aquest canvi, les emissions descontrolades que augmenten l'escalfament del nostre planeta. El problema és que no només s'afectarà el pol Nord, sinó que les repercusions que poden tenir per tots els ecosistemes de la Terra pot ser inimaginable. Si segons diuen, l'aleteig d'una papallona pot provocar un huracà a l'altra punta de món, imaginat si descongelem tot el Pol Nord!!

Aquí hi ha 2 simulacions de la quantitat de gel que hi ha a l'actualitat i el que hi haurà al 2040. Per a més info la web del NCAR . A part hi ha una animació molt entenedora.

2 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Hola! Felicidades por tu artículo!! Me ha gustado mucho. Me parece que lo has publicado en un muy buen momento. Me alegra que te intereses por el medio ambiente ( ya me gustó el artículo de Kioto) y que le concedas una pequeña porcioncita de tu estupendo blog a este tema!!
Es bueno saber que tu blog pueda servir de plataforma para que la gente nos concienciemos de la importancia que tiene cuidar nuestro planeta. Al fin y al cabo, es nuestra casa!
Así que, espero que sigamos sobre ruedas años!
Muchos besos

10:29 p. m.  
Blogger Oriol Yuguero said...

Gracias Paola,

Ets un solet. Me alegra que te haya gustado. Es gracias a ti que me intereso por el Medio Ambiente, pero siempre des de una visión más racional y científica. Si tienes alguna sugerencia siempre sera bien recibida. Esperemos que el Panda aun nos lleve a muchos sitios.

Besos para ti tambien :*

11:52 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home