jueves, noviembre 23, 2006

I els polítics on són?


Aquest cap de setmana vaig tenir la sort de participar al Fòrum Jove que organitza la Regidoria de Joventut de Lleida. Va ser una molt bona experiència en la que vam poder compartir entre tots les nostres opinions i inquietuds sobre temes que marquen la vida dels i les joves. Els participants érem d’allò més variat, representants d’entitats juvenils, voluntaris, tècnics que treballen amb joves i joves anònims de la ciutat que tenien ganes d’expressar la seva opinió.
Crec que les conclusions a les que vam arribar els grups de treball reflecteixen perfectament les preocupacions dels joves i quina es la nostra visió per intentar solucionar els nostres problemes. Tots vam treballar de valent durant tot el dia i crec que els resultats han estat molt bons, fins i tot sorprenents.

Però la reflexió que vull plantejar me la vaig fer un cop finalitzat el fòrum i després de que molts dels companys que havia al meu grup em fessin la següent pregunta: I els polítics? No els hi interessa el que pensem nosaltres?.

Quanta raó tenien tots aquells que em van fer aquesta pregunta. La Joventut Socialista era la única organització política juvenil que havia assistit al fòrum. No hi va haver cap més representant polític. Cap altre partit va anar a escoltar l’opinió dels joves de Lleida en matèria d’emancipació, medi ambient, cooperació, lleure, cultura,....
Moltes vegades ens preguntem perquè els joves no s’interessen per la política, caient en l’opció més fàcil que és culpar-nos de passotisme vers la societat i no mirem el fons de la qüestió que no és altre que, perquè no s’interessen alguns polítics pels joves?
Com poden plantejar solucions als problemes dels joves si no escolten la seva opinió?

Sincerament em va saber greu que tots aquells partits que s’omplen la boca amb polítiques per a joves, amb equips de renovació,... no utilitzin aquests fòrums en els que es pot conèixer de primera mà l’opinió del jove del carrer i que simplement vol millorar la seva situació o si més no aportar el seu criteri per millorar la dels altres.
Vaig veure decepció en els joves que esperaven que aquells que els prometen solucions als seus problemes no estiguessin allí per escoltar-los.
Cal que potenciem l’esperit de cooperació entre els joves i el treball en equip per fer de Lleida una ciutat millor per tots. Demostrant a aquells que no ens volen escoltar que ens volem involucrar, i que la nostra opinió no només conta cada 4 anys. La Joventut Socialista de Catalunya de Lleida, va recollir totes les opinions dels joves i tècnics per fer propostes que realment siguin properes a la joventut de Lleida i que recullin les seves preocupacions. Nosaltres a diferència de la resta mostrem el nostre interès per la joventut treballant amb i pels joves, els 365 dies de l’any, perquè al PSC qui marca i realitza les polítiques juvenils som els joves.


Article publicat a la premsa lleidatana.

2 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Els de les JSC sou els únics que no teniu res per als joves i per això l'únic que sabeu fer es atacar als altres partits.

No cambiareu mai. super-pros.

10:55 a. m.  
Blogger Oriol Yuguero said...

Company anònim,

Respecto el teu criteri però això que dius no és cert. Tenim propostes fetes per joves per a joves, i per evitar que aquestes s'allunyin de les necessitats reals de la joventut anem als fòrums, debats, trobades,... per tal d'apropar postures i veure punts de vista. No només amb els joves que no estan involucrats en associacions, sinó amb els companys que també fan política però des d'una altra visió.

Veig que la carta ha fet una reacció molt forta entre les files de la JNC, ja es veu que les veritats ofenen. Tot i que la carta no era una acusació cap als altres partits polítics sinó era una reflexió que pel bé de la política juvenil facin totes les forces polítiques, no només la JNC.

Cuida't! I si vols que t'expliqui alguna cosa més, deixa'm el teu mail i no tinc cap problema en contar-t'ho.

11:22 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home