domingo, septiembre 17, 2006

Benet XVI torna a ficar el dit a la nafra


Si, per varia el papa Benet XVI ha tornat a dir de les seves i ha revolucionat al món científic. No em refereixo a les declaracions que va fer a Baviera sobre el profeta Mahoma i la guerra Santa que han sacsejat el món musulmà i està comportant conseqüències nefastes pels catòlics que hi ha més enllà del mediterrani.
Em refereixo a l'article que va publicar el periódico fa uns dies, en el que el papa Benedicto titllava d'irracional la teoria de l'evolució i es parla del nou concepte que està utilitzant el vaticà per intentar justificar la creació de l'home. Segons ells un Agente Inteligente va ser qui va posar en marxa el motor de la creació.
Tal i com diuen alguns autors, semblava que la crisi entre Esglèsia i Ciència estava més que superada però es veu que no. Sembla mentida que en ple segle XXI encara es pugui dubtar de quin va ser l'origen de la vida al nostre planeta i per tant de l'origen de l'home. Quan hi ha teories que afirmen que tot va ser degut a un conjunt de reaccions químiques que tenen com a base l'adenina (Joan Oró) i que van donar lloc a processos que en el planeta Terra de fa 3000 millons d'anys va provocar que es creesin les primeres cèl·lules, a les que avui ens referim com LUCA.
Crec que la religió mai guanyarà la batalla a la ciència en aquests aspectes, i més quan cada dia es troben més proves que ho corroboren. I mentre l'Esglèsia batalla continuament per amagar la realitat encara queden col·legis on s'explica que tot es va fer en 7 dies i que Adan i Eva són els pares de tots els humans del món. Això és enganyar la gent. En el meu cas fins als 13 anys vaig creure la teoria creacionista i sincerament era un embolic situar als dinosaures, adan i eva, els homes prehistòrics,... tot en un mateix context.
Espero que poc a poc vagi evolucionant l'educació i que cada cop les històries de la Bíblia sobre el gènesi siguin vistes com fàbules que es van escriure per explicar una cosa que no es sabia.
Des que té us de raó l'home sempre ha buscat l'explicació de perquè està en la terra, d'on vé i que passarà quan marxarà. Però ara molts d'aquests passos es van solucionant i resolent. El que no pot fer l'Esglèsia (si te voluntat de perdurar) és negar la realitat. Crec que seria més bona la tasca que es podria fer assessorant moralment a les persones i deixar les qüestions científiques a la ciència, perquè tal i com va dir Ratzingher quan era jove, el fet del desenvolupament de la vida depèn de la ciència i no de la fe.

Imatge: Teoria de l'origen de la vida de Joan Oró. Gràcies a ell vaig aprendre a veure la magnitut que tenia la presència de l'home al planeta terra, i que ell només havia descobert algun esgraó d'una llarga escala que algun dia veuria on acaba. Allí on estigui, espero que hagi trobat la resposta.

1 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Caparzo "El Terrible"

Una vez más discrepo, aunque hoy seré más breve.

Entre la teoría cientificista y la creacionista, no hay tantas diferencias, no entraré a discutir sobre ello, al fin y al cabo no soy un experto en el tema y no me veo capacitado para discutir ni de ciencia ni de teología. Simplemente diré que, a mi entender. una teoría y otra son compatibles, la teoría de Bendicto XVI no invalida la cientificista, sólo la complementa, es evidente que creer o no en la Creación es una cuestión de Fe, y los católicos sabemos que la Fe es un don que nos viene dado, los que la tenemos, al menos, pensamos que es un don.

En cualquier caso pensar que Benedicto XVI es poco más que un zote es algo presuntuoso, hasta los intelectuales más alejados a la Iglesia Católica admiten el perfil intelectual y la brillantez y solidez ideológica de nuestro actual Papa, te recomiendo que leas alguno de sus libros, aunque no son aptos para cualquiera, exigen cierta preparación intelectual, que no dudo posees. ;)

Por cierto pasas de puntillas sobre la última polémica con el mundo islamista, es una pena por que es un asunto mucho más interesante, parece que a la progresía en general le causa más repugnancia cualquier declaración que haga la Iglesia, que toda salvajada que los radicales (y digo bien radicales) islámicos puedan perpetrar.

Al fin y al cabo, el Papa dijo que ninguna religión puede justificar la violencia porque la violencia es contraria a Dios (no dijo nada más que eso).

Es curioso, todo el colectivo pancartero debería estar dando palmas de alegría, porque alguien tan influyente diga esas cosas, en su lugar sólo hay reproches, se deja caer que el Papa debería pedir disculpas, que parece mentira la Iglesia siempre dando por... En fin un incoherencia más de los inteletuales (como diría Blanco).

En fin no se puede pedir peras al olmo.

12:26 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home