jueves, julio 13, 2006

La infància amb veu pròpia a la Cimera del G8



Per primera vegada a la història del G8, els nens tindran l'oportunitat de compartir els seus punts de vista directament amb els líders mundiasl i influir en el resultat de les seves deliberacions. El govern rus serà l'amfitrió de la primera reunió "junior 8", amb aliança amb UNICEF, que tindrà lloc durant la reunió del G8. Els joves participants estan preparant aquesta cita que tindrà lloc entre el 7 i el 18 de Juliol a San Petersburg.
Adolescents de països membres del G8 participaran a la pròxima reunió de treball oficial de la Cimera, acullida pel govern de la Federació Russa. Durant la cimera tindran l'oportunitat de dialogar sobre VIH/SIDA, educació, tolerància i energia, i compartir les seves idees i propostes amb els representants dels països més poderosos del món. Els nois i noies participants també parlaran sobre altres temes que ells veuen com prioritaris i presentaran les seves recomanacions als líders del G8.
Les decisions sobre temes globals que prenen els líders dels països més industrialitzats del món tindran un enorme impacte a les vides dels nens i nenes de tot el món. La infància té una perspectiva única sobre tots els temes que es tractaran i hauran de viure amb les decisions preses pels líders actuals. És vital que els líders del G8 escoltin els punts de vista de la infància, perquè els nens d'ara hauran de viure en el futur amb les decisions que aquests líders prenguin ara.



Per més informació www.unicef.es