lunes, julio 17, 2006

Fets que m'indinguen...



Avui després d'un cap de setmana molt mogut amb l'Assemblea General de Creu Roja Joventut, hem disposava a fer el meu recorregut habitual pel món polític d'internet, quan he vist una fotografia que m'ha indignat, moltíssim.
La foto és la que aquí teniu. En ella es veu a Albert Batalla, president de la JNC i regidor de CiU, fent una intervenció en un acte del seu partit. Cap problema. El problema és el quadre que apareix darrera. No sé si s'aprecia prou bé però aquell personatge és Pablo Iglesias. Fundador del Partit Socialista Obrer Espanyol i de la UGT, i un personatge al que jo, com a socialista admiro especialment. M'indigna que la JNC, una organització política de DRETES realitzi un acte en la seu de la UGT. Un sindicat que tot i que pot acullir treballadors de diferents tendències polítiques ( al cap i a la fi, tots són treballadors), no pot oblidar les seves arrels i aquesta foto n'és una mostra. Pablo Iglesias que va lluitar pels valors socialistes, d'esquerres i d'igualtat ara presideix les reunions nacionals d'una organització de dretes i elitista. Jo penso que els vincles entre la UGT i el PSC-PSOE han de mantenir-se perquè totes dues són entitats germanes. La JNC que sempre es refereix al PSC com PSOE (ells creuen que ens ofenen) celebra les reunions del seu Consell Nacional a la seu de la UGT, i a més amb en Pablo Iglesias de fondo, quina vergonya. Jo dubto que la JSC celebri mai un acte tan important com és un Consell Nacional a la seu d'algun Cercle Econòmic o Empresarial. Són coses que no lliguen i que demostren el poc saber fer d'organitzacions polítiques. Si ets fidel a unes idees i a uns principis, hi ha actes que no es poden fer.

4 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Company!

totalment d'acord, per a mi és indignant a l'hora que ultratjant que una organització de dretes desvirtui la figura d'en Pablo Iglesias d'aquesta manera. Entre altres coses, perquè ells mai han cregut ni han lluitat pels valors que va lluitar en Pablo, i més encara perquè cap dels predecesors (segurament) dels que hi era en aquell acte de JNC, varen viure com si ho han fet els meus o probablement els teus la duresa i les penúries d'un proletari.
Ells ens poden parlar de justicia social, desde la poltrona, desde la tranquilitat que dona el tenir diners i no tenir els mateixos problemes que un jove humil.

Salut i República, desde Premià de Mar!!

1:47 p. m.  
Blogger Oriol Yuguero said...

Gràcies Carlos pel teu comentari. Només les organitzacions de dretes poden perdre el temps en debats sobre qüestions nacionalistes, mentre que la gent d'esquerres som els que hem de vetllar per la igualtat, la solidaritat i la justicia social. Que sapiguis que he fet arribar la meva discomformitat a la responsable de la UGT a Lleida.

3:25 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Aplaudeixo la teva iniciativa de queixa per disconformitat Oriol, per altra banda no entenc que feia donant una conferència a la seu de UGT, ja sé que hi ha llibertat d'expressió, però proclamar nacionalisme entre la gent que està aixecant aquest paìs amb la seva suor i que saven millor que ells què ès guanyar-se dia a dia el prestigi i el mèrit del seu treball amb tots els nivells, és tractar-los de rucs; som els treballadors els que demostrem la valua d'aquesta terra, som els que treballem aquí els que creiem amb nació, som els que produïm els que més aportem amb ingresos per fer país... els empresaris ja veus, si convè s'enduen la producció a la xina (com un de Lleida que fa maletes) o al Marroc (com un de Bellvis que fa confecció)per possar exemples de la província, això és el que ells anomenen nacionalisme, endur-se la producció?... Ara ho entenc, el seu discurs és a la desesperada perque s'han adonat que si no hi ha treballadors no hi ha nació, sense gent d'esquerres, obrers que lluitin cada dia, no hi ha paìs. La hipocresia és la seva única bandera.

9:21 a. m.  
Blogger Oriol Yuguero said...

Leptis, quanta raó tens en el teu comentari. Gràcies altre cop per participar al meu blog. Som la gent d'esquerres els que hem aixecat aquest país. Un país del que la gent de CiU creu que és l'unica que pot abanderar el moviment catalanista i oblida els fonaments que han convertit a Catalunya en la punta de la llança de l'avenç d'Espanya.

2:10 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home