domingo, mayo 28, 2006

El poder de l'estudiantat

El divendres per la tarda els estudiants de 4t de Medicina vam colar un gol a un dels professors més veterans de la facultat. No diré noms però a bon entenedor poques paraules li fan falta.
Al Març un professor d'aquells considerats intocables va penjar una convocatòria d'examen errònia. El tipus d'examen no s'adequava a la convocatòria i els estudiants ens vam quedar tots de pedra. El resultat va ser demoledor. Dels 68 presentats, van aprovar 5. Com que era un resultat deplorable es va baixar la nota de l'aprovat fins al 4. En total 13 aprovats.
Després de 2 mesos de reunions amb el cap d'estudis, la coordinadora del curs, el professsor, i de la pressió que els estudiants estavem exercint, el professor va decidir oferir un 2n examen.
El problema és que els 13 aprovats havien de repetir l'examen. PEr solidaritat, la classe va votar no repetir l'examen. Però voliem una solució.
El professor va dir que ja havia oferit una opció i que sino la voliem, era problema nostre. Després de una reunió de prop d'1 hora per resoldre el conflicte, vam aconseguir que l'examen fos considerat nul pels que vam suspendre. Per tant al setembre serà la primera convocatòria per a tots!
Ens hem vam sortir la mar de bé! Esperem que cap professor torni a dubtar del poder que tenim els estudiants quan lluitem units contra un problema.